Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

French toast με τυρί ρικότα και καραμελωμένα αχλάδια

Από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Μερίδες: 4

Συστατικά

Για τα french toast:
  • 3 αυγά
  • 6-8 χοντροκομμένες φέτες ψωμί
  • 3/4 φλ φρέσκο τυρί ρικότα
  • 3/4 φλ γάλα της επιλογής σας
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ καστανη ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ βούτυρο ανάλατο
  • 3-4 κ.σ ψιλοκομμένα καρύδια
Για τα καραμελωμένα αχλάδια:
  • 2 κ.σ βούτυρο ανάλατο
  • 2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 κ.σ μέλι
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο 
  2. Βουτάμε τις φέτες ψωμιού για 5-6 δευτερόλεπτα στο μείγμα, γυρίζοντας τις μια φορά για να μαλακώσουν καλά.
  3. Καραμελώνουμε τα αχλάδια: σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα αχλάδια γυρίζοντας τα τακτικά για να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. 
  4. Προσθέτουμε στα αχλάδια το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 4 ακόμη λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα σκεπάζουμε για να μείνουν ζεστά. 
  5. Ψήνουμε τα french toast: σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε 1-2 φέτες ψωμί, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού που έχουμε. Αφήνουμε τις φέτες να ροδίσουν για 1-2 λεπτά για κάθε πλευρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε στο τηγάνι ακόμα 1 κ.γ βούτυρο. 
  6. Μεταφέρουμε τα french toast σε ένα πιάτο και προσθέτουμε 1-2 κ.σ τυρί ρικότα στο καθένα, τα αχλάδια και τα καρύδια.
  7. Προαιρετικά προσθέτουμε ακόμα λίγο μέλι από πάνω. 

 

Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 206 kcal 
Λιπαρά: 9,6γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 4,3 γρ
Υδατάνθρακες: 23,4 γρ
Φυτικές ίνες: 3,4γρ
Σάκχαρα: 11,5 γρ
Πρωτεΐνη: 7,8γρ