French toast με τυρί ρικότα και καραμελωμένα αχλάδια
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 2/10
Μερίδες: 4
Συστατικά
Για τα french toast:
- 3 αυγά
- 6-8 χοντροκομμένες φέτες ψωμί
- 3/4 φλ φρέσκο τυρί ρικότα
- 3/4 φλ γάλα της επιλογής σας
- 1 κ.γ κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ καστανη ζάχαρη
- Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 2 κ.σ βούτυρο ανάλατο
- 3-4 κ.σ ψιλοκομμένα καρύδια
Για τα καραμελωμένα αχλάδια:
- 2 κ.σ βούτυρο ανάλατο
- 2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
- 2 κ.σ μέλι
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο
- Βουτάμε τις φέτες ψωμιού για 5-6 δευτερόλεπτα στο μείγμα, γυρίζοντας τις μια φορά για να μαλακώσουν καλά.
- Καραμελώνουμε τα αχλάδια: σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα αχλάδια γυρίζοντας τα τακτικά για να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
- Προσθέτουμε στα αχλάδια το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 4 ακόμη λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα σκεπάζουμε για να μείνουν ζεστά.
- Ψήνουμε τα french toast: σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε 1-2 φέτες ψωμί, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού που έχουμε. Αφήνουμε τις φέτες να ροδίσουν για 1-2 λεπτά για κάθε πλευρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε στο τηγάνι ακόμα 1 κ.γ βούτυρο.
- Μεταφέρουμε τα french toast σε ένα πιάτο και προσθέτουμε 1-2 κ.σ τυρί ρικότα στο καθένα, τα αχλάδια και τα καρύδια.
- Προαιρετικά προσθέτουμε ακόμα λίγο μέλι από πάνω.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 206 kcal
Λιπαρά: 9,6γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 4,3 γρ
Υδατάνθρακες: 23,4 γρ
Φυτικές ίνες: 3,4γρ
Σάκχαρα: 11,5 γρ
Πρωτεΐνη: 7,8γρ