Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Σπιτική σούπα ramen με βοδινό

Από την Σταύρη Καουράνη

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 3/10

Μερίδες: 2

Συστατικά

  • 300 γρ noodles αυγού
  • 1 L νερό
  • 1/2 ζωμός λαχανικών
  • 1/2 ζωμός βοδινό
  • 1 tsp σκόρδο
  • 1 tsp τριμμένο φρέσκο ginger
  • 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κ.σ σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ σάλτσα Worcestershire
  • 1 κ.σ σησαμέλαιο
  • 1 πιπεριά τσίλι κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 200 g μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο για το φιλέτο
  • Αλάτη και πιπέρι
Γαρνίρισμα:
  • 2 αυγά βραστά κομμένα δια 2
  • φρέσκος κόλιανδρος

Εκτέλεση

  1. Για τον ζωμό: σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε τους ζωμους. 
  2. Προσθέτουμε το ginger, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα καρότα και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά.
  3. Για το μοσχαράκι: βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις λωρίδες μοσχαράκι
  4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 5-6 λεπτά για κάθε πλευρά.
  5. Σβήνουμε με 3-4 κουταλιές από το ζωμό και αφήνουμε τα φιλετάκια στην άκρη.
  6. Για τα noodles: στην κατσαρόλα με το ζωμό ρίχνουμε τα noodles και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  7. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα Worcestershire
  8. Συναρμολογούμε τη σούπα ramen:  σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα noodles και το ζωμό που έχουν βράσει μέχρι να τα καλύψει. 
  9. Προσθέτουμε στο τέλος τις λωρίδες καρότου, το μοσχαράκι, το τσίλι και τα αυγά.
  10. Γαρνίρουμε με λίγο σησαμέλαιο. 

 

Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ

Θερμίδες: 170kcal 
Λιπαρά: 7,6γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 3 γρ
Υδατάνθρακες: 10 γρ
Φυτικές ίνες: 0,6 γρ
Πρωτεΐνη: 8γρ