Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Μπακαλιάρος στο φούρνο με crumble από μελόψωμο

Από Casino

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Μερίδες: 2-3

Συστατικά

  • 70γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70γρ βούτυρο αλατισμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ μπικότα με τζίντζερ, θρυμματισμένα
  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα Casino
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλ κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • Πράσο κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. 
  2. Προσθέτουμε τα λαχανικά στο τηγάνι μαζί με 1 φλ νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,  το βούτυρο και το θρυμματισμένο ψωμί.  
  4. Ξεπαγώνουμε το ψάρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και το τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια.
  5. Τοποθετούμε τα λαχανικά  στη βάση ενός στρογγυλού πυρίμαχου σκευους, το ψάρι και τη κρέμα γάλακτος.
  6. Αλατοπιπερώνουμε
  7. Απλώνουμε στην επιφάνεια το μείγμα από το ψωμί και το αλεύρι (crumble)
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
  9. Απολαμβάνουμε ζεστό.  

 

Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 262kcal
Λιπαρά: 19γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 10γρ
Υδατάνθρακες: 18γρ
Φυτικές ίνες: 0,8γρ
Σάκχαρα: 1,4γρ
Πρωτεϊνες: 5,5γρ