Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

ΛΑΝΙΤΗΣ Δημητριακά με κρέπες

Χρόνος προετοιμασίας:

Χρόνος μαγειρέματος:

Βαθμός δυσκολίας:

Μερίδες: 7

Συστατικά

  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κουταλι της σούπας μέλι
  • 150γρ Λανίτης Φρέσκο 100% Κυπριακό Γάλα 3%
  • 180 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
  • 250ml Λανίτης Φρέσκο 100% Κυπριακό Γάλα 3%

Μέθοδος

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το μέλι και το γάλα. Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα για να χτυπήσετε καλά.

Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μαζί με ένα κουτάλι.

Συνδυάστε τα υγρά και τα στεγνά υλικά μαζί, προσθέτοντας το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο πρώτο μπολ και χτυπήστε καλά.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και λαδώστε ελαφρά τη βάση με χαρτί κουζίνας. Ρίξτε το κουρκούτι για τηγανίτες στο τηγάνι (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού για κάθε μίνι τηγανίτα). Μαγειρέψτε τις μίνι τηγανίτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και σε χαμηλή φωτιά.

Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο κουρκούτι για τηγανίτες.

Αφήνουμε τα pancakes να κρυώσουν.

Σερβίρετε σε μπολ με Λανίτη Φρέσκο ​​100% Κυπριακό Γάλα 3%.

 

Πίνακας διατροφικών στοιχείων

Ποσότητα ανά μερίδα (χωρίς γάλα)

134 kcal θερμίδες, 7%

5 g λιπαρά, 6%

- 1g κορεσμένα λιπαρά, 5%

18g Υδατάνθρακες, 7%

- 3 g σάκχαρα

- 3g φυτικές ίνες

5g Πρωτεΐνη, 9%

 

* % της πρόσληψης αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα (8400Kj/2000 kcal)

* Ο πίνακας στοιχείων διατροφής και τα σύμβολα αναφέρονται στην τυπική συνταγή και όχι στις προτάσεις σερβιρίσματος.

* Η συνταγή είναι αποκλειστικά φτιαγμένη για Λανίτη Φρέσκο ​​100% Κυπριακό Γάλα 3% και υπογράφει η Δήμητρα Παναγή – Κλινική Διαιτολόγος & Διατροφολόγος.