Homemade granola with cacao
By Stavri Kaourani
Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes
Χρόνος μαγειρέματος: 20 minutes
Βαθμός δυσκολίας: 2/10
Μερίδες: 4
Συστατικά
- 4 φλ νιφάδες βρώμης
- 1/2 φλ μέλι
- 1/4 φλ φυστικοβούτυρο απαλό ή αμυγδαλοβούτυρο
- 1 φλ αμύγδαλα
- 1/4 φλ βιολογικό κακάο σε σκόνη
- 1/4 φλ λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 φλ νιφάδες καρύδας άγλυκες
- 1 κ.σ κανέλα
- 1/2 φλ σπόροι chia
- 1 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τη βρώμη, την κανέλα, τα αμύγδαλα, τα chia seeds, το κακάο, το αλάτι και τις νιφάδες καρύδας.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά το μέλι και το φυστικοβούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μεταφέρουμε το μέλι με το φυστικοβούτυρο στη βρώμη και τέλος προσθέτουμε το λάδι καρύδας.
- Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και μεταφέρουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά ανακατεύοντας στο μεταξύ το μείγμα για να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Αφαιρούμε από το φούρνο όταν ροδίσει η granola, και αφού κρυώσει καλά, τη μεταφέρουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Διατροφικές πληροφορίες:
Για μια μερίδα 40γρ:
Θερμίδες: 180kcal
Λιπαρά: 8γρ
Κορεσμένα: 3,6γρ
Υδατάνθρακες: 21γρ
Φυτικές ίνες: 4,5γρ
Σάκχαρα: 3γρ
Πρωτεΐνες: 5,8γρ