Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Σαλάτα με μπρόκολο, κολοκυθόσπορο, αμύγδαλα και γλυκοπατάτα σχάρας

Άπο την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 5/10

Μερίδες: 2

Συστατικά

  • • 1 μέτριο μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια (το πάνω μέρος μόνο)
  • • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • • 1 κ.γ μουστάρδα Dijon
  • • 1 κ.γ μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • • 1/4 κ.γ αλάτι
  • • 1/4 κ.γ πιπέρι
  • • 1 γλυκοπατάτα μεγάλη (150γρ) κομμένη σε κύβους
  • • 1/4 κ.γ καπνιστή πάπρικα
  • • 2 κ.σ κολοκυθόσπορος ελαφρώς καβουρδισμένος
Για τα αμύγδαλα:
  • • 1/2 φλ αμύγδαλα
  • • 1 κ.σ σώς tamari ή soy sauce
  • • 1 κ.γ μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τις  γλυκοπατάτες με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και αφού τις απλώσουμε σε μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος  τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Μόλις αρχίσουν να ροδίσουν τις πασπαλίζουμε με πάπρικα και τις ανακατεύουμε για να ψηθούν από όλες τις πλευρές για 15 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε στο ίδιο ταψί τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τα ψήνουμε και αυτά για 5-7 λεπτά για να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. 
  4. Προσθέτουμε στο μπόλ τον κολοκυθόσπορο, το μπρόκολο και την γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  5. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τη soy sauce ή το tamari sauce με το μέλι και τα ψήνουμε στο φούρνο αφήνοντας τα να καβουρδιστούν για 4-5 λεπτά.
  6. Αφήνουμε τα αμύγδαλα να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε πάνω από την υπόλοιπη σαλάτα.