Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Easy battered cod

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος μαγειρέματος: 10 minutes

Βαθμός δυσκολίας:

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • ελαιόλαδο
  • 500 g φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα Cajun
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καβουρδισμένο σουσάμι
  • 1 αυγό, χτυπημένο
προαιρετικά:
  • σερβίρετε με σάλτσα ταρτάρ
  • σερβίρετε με φρεσκοστυμμένα λεμόνια

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε λάδι σε βάθος περίπου 6 χιλιοστά και ζεστάνετε το λάδι.

2. Ξεπλένουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το καρύκευμα Cajun, το αλάτι και το σουσάμι. Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο πιάτο ή ένα μεγάλο μπολ με επίπεδο πάτο. Βάζουμε το αυγό σε ένα δεύτερο μπολ ή πιάτο.

3. Βυθίστε κάθε φιλέτο μπακαλιάρου σε αλεύρι, μετά αυγό και μετά πάλι αλεύρι. Επαναλάβετε μέχρι να καλυφθούν όλα τα φιλέτα. Προσθέστε στο καυτό λάδι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές (περίπου 10 λεπτά συνολικά).