Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Υγιεινή τάρτα φρούτων χωρίς λακτόζη:

'Απο την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 5/10

Μερίδες: 8

Συστατικά

Για το φύλλο:
  • 1,5 φλ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 0,5 φλ λάδι καρύδας
  • 1/3 φλ ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
Για την γέμιση:
  • 3 κ.σ λάδι καρύδας
  • 1/3 φλ ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ αλεύρι αμυγδάλου
  • 3 κ.σ άμυλο καλαμποκιού (cornflour)
  • 1/2 κ.γ κανέλα
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλ γάλα φυτικής προέλευσης (πχ αμυγδάλου ή καρύδας)
  • Φρούτο της επιλογής σας κομμένο σε λεπτές φέτες (πχ 2 φλ φράουλες)

Εκτέλεση

  1. Σε μέτριο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη
  2. Πασπαλίζουμε  την ζύμη με λίγο αλεύρι και την μεταφέρουμε σε μια καθαρή επιφάνεια όπου την ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη σχηματίζοντας κύκλο με διάμετρο 30cm περίπου. Μπορούμε επίσης να ανοίξουμε το φύλλο ανάμεσα σε 2 πλαστικές μεμβράνες.
  3. Μεταφέρουμε την ζύμη σε μια αντικολλητική φόρμα ψησίματος για τάρτες, την ανοίγουμε προσεχτικά και πιέζουμε απαλά τις άκρες μέχρι να πάρει το σχήμα της φόρμας. 
  4. Τοποθετούμε την φόρμα τάρτας με την ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά για να σφήξει. 
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  6. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε την γέμιση: αναμειγνύουμε το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη, το αλεύρι αμυγδάλου, το cornflour, την κανέλα και την βανίλια με μια σπάτουλα ή με το μίξερ χεριού.
  7. Προσθέτουμε το φυτικό γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει σφιχτό και ομοιογενές. 
  8. Μεταφέρουμε την γέμιση της τάρτας πάνω στη ζύμη απλώνοντας την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
  9. Προσθέτουμε τις φέτες του φρούτου πάνω από όλη τη γέμιση.
  10. Ψήνουμε την τάρτα για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο καλά και να μαλακώσουν τα φρούτα. 
  11. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει πριν την κόψουμε για σερβίρισμα.