Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

ΛΑΝΙΤΗΣ Πουτίγκα μπανάνας

Χρόνος προετοιμασίας:

Χρόνος μαγειρέματος:

Βαθμός δυσκολίας:

Μερίδες: 10

Συστατικά

  • 4 κουταλια της σούπας μέλι
  • 3 κουταλια της σούπας κορν φλάουρ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια Λανίτης Φρέσκο 100% Κυπριακό Γάλα 1,5%
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλια της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες (κομμένες σε φέτες)

Μέθοδος

 

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ανακατεύουμε το κορν φλάουρ και το αλάτι μαζί.
  • Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα και το μέλι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει φουσκάλες και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Ρίξτε σιγά σιγά ½ φλιτζάνι από το ζεστό μείγμα γάλακτος στα αυγά, ενώ ανακατεύετε γρήγορα.
  • Συνδυάστε τα μείγματα αυγών και γάλακτος μαζί. Επαναφέρετε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και χτυπήστε μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
  • Προσθέστε μια λεπτή στρώση από την πουτίγκα σε ένα ταψί (8x8) και από πάνω μια στρώση από φέτες μπανάνας.
  • Στρώνουμε το μισό μείγμα πάνω από τις μπανάνες και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πιέζουμε πάνω στην επιφάνεια της πουτίγκας μπανάνας. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
     

Πίνακας διατροφικών στοιχείων

Ποσότητα ανά μερίδα

  • 120 kcal θερμίδες, 6%
  • 3 g λιπαρά, 4%

- 0,6 g κορεσμένα λιπαρά, 3%

  • 20 γρ Υδατάνθρακες, 7%

- 11 g σάκχαρα

- 1g φυτικές ίνες, 4%

  • 4g Πρωτεΐνη, 8%

 

* % της πρόσληψης αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα (8400Kj/2000 kcal)

* Ο πίνακας στοιχείων διατροφής και τα σύμβολα αναφέρονται στην τυπική συνταγή και όχι στις προτάσεις σερβιρίσματος.

* Η συνταγή είναι αποκλειστικά φτιαγμένη για Λανίτη Φρέσκο ​​100% Κυπριακό Γάλα 1,5% και υπογράφει η Δήμητρα Παναγή - Κλινική Διαιτολόγος & Διατροφολόγος.