Βιετναμέζικη σαλάτα με γαρίδες, μάνγκο και noodles ρυζιού
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1/10
Μερίδες: 4
Συστατικά
- γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες και βρασμένες (300γρ)
- 200γρ noodles ρυζιού (vermicelli) βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- 1 φλ τριμμένο καρότο
- 3/4 φλ αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- ¾ φλ μάνγκο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 φλ μαρούλι κομμένο
- 2-3 κ.σ κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ¼ φλ φύτρες φασολιών (mung bean sprouts) – σε βαζάκι, αν όχι από τα φρέσκα
- ¼ φλ φρέσκος ψιλοκομμένος κόλιανδρος
Για τη σως:
- Χυμό από 1 lime
- 2 κ.σ ξύδι ρυζιού
- 2 κ.σ fish sauce
- ½ φλ κρύο νερό
- 1 κ.γ καστανή ζάχαρη
- 1 πιπεριά chili χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
- ½ κγ ginger σε σκόνη
- ½ κ.γ σησαμέλαιο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σως.
- Σε ένα βαθύ μπόλ, προσθέτουμε το μαρούλι και από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Περιχύνουμε τη σως και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο
Διατροφικές Πληροφορίες (ανα 100γρ):
Ενέργεια: 125kcal
Λιπαρα: 2,8γρ
Εκ των οποίων κορεσμένα: 0,4γρ
Υδατάνθρακες: 14,9γρ
Εκ των οποιων σάκχαρα: 5γρ
Φυτικές ινες: 2,6γρ
Πρωτεϊνες: 11,2γρ