Λιγκουίνι με κρεμώδη σάλτσα και λουκάνικο
από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1/10
Μερίδες: 6
Συστατικά
- 500γρ συσκευασία λιγκουίνι DE CECCO no7
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 250γρ λουκάνικο κοτόπουλου κομμένο σε φέτες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 φλ ψιλοκομμένες ντομάτες
- ½ φλ κρέμα γάλακτος
- ½ φλ τριμμένη παρμεζάνα
- 2 φλ φύλλα από baby σπανάκι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατευούμε για ακόμη 1 λεπτό, ρίχνουμε τις ντομάτες, τη κρέμα και τη παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε όλα τα υλικά να δέσουν για 5 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά και το σπανάκι στη σάλτσα και ανακατευούμε καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως, και γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 205 Kcal
Λίπη: 5γρ
Κορεσμένα λιπαρά:1,9 γρ
Υδατάνθρακες: 30,9γρ
Φυτικές ίνες: 2γρ
Σάκχαρα: 3γρ
Πρωτεϊνη: 10γρ