Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Λιγκουίνι με κρεμώδη σάλτσα και λουκάνικο

από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 1/10

Μερίδες: 6

Συστατικά

  • 500γρ συσκευασία λιγκουίνι DE CECCO no7
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 250γρ λουκάνικο κοτόπουλου κομμένο σε φέτες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 φλ ψιλοκομμένες ντομάτες
  • ½ φλ κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 φλ φύλλα από baby σπανάκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

 

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατευούμε για ακόμη 1 λεπτό, ρίχνουμε τις ντομάτες, τη κρέμα και τη παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε όλα τα υλικά να δέσουν για 5 λεπτά.
  4. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά και το σπανάκι στη σάλτσα και ανακατευούμε καλά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως, και γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού

 

Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ

Θερμίδες: 205 Kcal

Λίπη: 5γρ

Κορεσμένα λιπαρά:1,9 γρ

Υδατάνθρακες: 30,9γρ

Φυτικές ίνες: 2γρ

Σάκχαρα: 3γρ

Πρωτεϊνη: 10γρ