Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Αλμυρό κέικ με φέτα και λιαστές ντομάτες

Άπο την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 3/10

Μερίδες: 8-10

Συστατικά

  • 2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ φέτα ελαφρώς λιωμένη με πιρούνι
  • 1/2 φλ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1/2 φλ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ baking powder
  • 5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ.γ για τα μπαχαρικά:
1/2 tsp of spices:
  • θυμάρι
  • δυόσμο
  • ρίγανη
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα κουζίνας και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι
  2. Ρίχνουμε στο ίδιο μπολ το αλεύρι με το baking powder και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά. 
  3. Προσθέτουμε τα τυριά, τις λιαστές ντομάτες και τα μπαχαρικά.
  4. Αδειάζουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μια ελαφρά βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα (24 x 13), πασπαλίζουμε με τους σπόρους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στο εξωτερικό.  
  5. Τοποθετούμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ για να διαπιστώσουμε αν έχει ψηθεί.
  6. Μόλις είναι έτοιμο περιμένουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά το κόβουμε. 
     

Διατροφικές πληροφορίες: 

Για μια μερίδα 60γρ

Θερμίδες: 188kcal 

Λιπαρά: 11,9γρ

Κορεσμένα: 3,8γρ

Υδατάνθρακες: 13,7γρ

Φυτικές ίνες: 0,6γρ

Σάκχαρα: 1,3 γρ

Πρωτεΐνες: 6,8γρ