Σπιτικά ζουμερά burgers
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1/10
Μερίδες: 5-6
Συστατικά
- 250 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 250 γρ χοιρινός κιμάς
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή πολτοποιημενο
- 150 γρ ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
- 1/4 φλ κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 αυγό
- 2 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ πιπέρι
- 1 κ.γ αλάτι
- 1/2 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- Τυρι cheddar
- Ψωμάκια brioche
toppings:
- τραγανά τηγανητά κρεμμύδια
- Φέτες αγγούρι τουρσί
- Ντομάτα
- Μαρούλι
- Μαγιονέζα
- BBQ σάλτσα
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τη ψίχα του ψωμιού στο κρασί για λίγα λεπτά
- Στίβουμε τη ψίχα και προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέγεθος παλάμης περίπου και τα πατάμε ελαφρά με το χέρι.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε σχαροτηγανο ή τηγάνι για 4-5 λεπτά από τη κάθε πλευρά ή αναλόγως του ψησίματος που θελουμε να πετύχουμε.
- Σερβίρουμε σε ψωμάκι και με τα toppings της επιλογής μας.