Σαλάτα με ρεβύθια, κινόα, σπανάκι και ραπανάκι
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 3/10
Μερίδες: 4
Συστατικά
- 1,5 φλ ρεβύθια ολόκληρα
- 3/4 φλ κινόα
- 2 αβοκάντο κομμένα σε φέτες
- 2 αγγουράκια κομμένα σε φέτες
- 8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2-3 χούφτες σπανάκι σε φύλλα
- 2-3 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
Για το dressing:
- Φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ βαλσάμικο ξύδι
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Επιπλέον υλικά που μπορούμε να προσθέσουμε:
- Πιπεριές τουρσί
- Ελιές γεμιστές
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν (30-40 λεπτά περίπου), τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν
- Ξεπλένουμε καλά την κινόα σε ένα τρυπητό, τη βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά για το dressing
- Σε ένα μεγάλο μπολ απλώνουμε το σπανάκι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό και το dressing.
Διατροφικές πληροφορίες:
Για μια μερίδα 100γρ:
Θερμίδες: 170kcal
Λιπαρά: 9,6γρ
Κορεσμένα: 1,3γρ
Υδατάνθρακες: 17γρ
Φυτικές ίνες: 5γρ
Σάκχαρα: 2γρ
Πρωτεΐνες: 5γρ