Σαλάτα με αχλάδια, ξηρούς καρπούς και vinaigrette βαλσάμικου
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας: 1/10
Μερίδες: 4
Συστατικά
- 4 φλ ανάμεικτα πράσινα μαρούλια
- 2 ώριμα αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ αποξηραμένα cranberries
- 1 κ.σ καρύδια κομμένα στη μέση
- 1 κ.σ λεμόνι
- 1 κ.σ φουντούκια ψιλοκομμένα
- 1/3 φλ παρμεζάνα
Για τη vinaigrette βαλσάμικου:
- 2 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ μέλι
- 1 κ.σ μουστάρδα Dijon
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Απλώνουμε τις φέτες αχλαδιού πάνω από τα λαχανικά και προσθέτουμε το λεμόνι
- Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα cranberries, το τυρί και τη vinaigrette.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 200kcal
Λιπαρά: 15,5γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 2,6γρ
Υδατάνθρακες: 12γρ
Φυτικές ίνες: 2,2γρ
Σάκχαρα: 7,2γρ
Πρωτεϊνες: 4γρ