Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Γιουβέτσι

Με προϊόντα KYKNOS

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 2 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 8/10

Μερίδες: 6

Συστατικά

  • 500 g κριθαράκι μέτριο
  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι κομμένα στη μέση
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 πράσο μόνο το λευκό μέρος (χοντροκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος
  • 1 συσκευασία τομάτες τριμμένες ΚΥΚΝΟΣ
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ τομάτας ΚΥΚΝΟΣ
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Κεφαλοτύρι ή ξερή μυζήθρα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε λίγο και «σβήνουμε» με το κρασί. Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε, τα μπαχάρια και τον πελτέ διαλυμένο στο ζωμό ή το νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Σιγομαγειρεύουμε ακόμη 30 – 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Στη συνέχεια απλώνουμε το κριθαράκι σε βαθύ ταψί ή πυρέξ. Τακτοποιούμε ενδιάμεσα τις μερίδες του κρέατος και περιχύνουμε με την σάλτσα. Εάν το κριθαράκι δεν καλύπτετε από τη σάλτσα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Μεταφέρουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς,  για 35 περίπου λεπτά. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και το τυρί.