Σαλάτα με παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και vinaigrette μελιού
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1/10
Μερίδες: 4
Συστατικά
- 500γρ βρασμένα παντζάρια ή σε συσκευασία προβρασμένα
- 2 φλ φύλλα σπανάκι baby
- 1/4 φλ πινόλια
- 100-150γρ μαλακό κατσικίσιο τυρί
- 1/4 φλ φρέσκα φύλλα μέντας
Για την vinaigrette:
- 2 κ.σ μέλι
- 1,5 κ.σ μουστάρδα dijon
- 3 κ.σ ξύδι από κόκκινο κρασί
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καβουρδίζουμε τα πινόλια για 2-3 λεπτά στο φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγανάκι
- Φτιάχνουμε την vinaigrette ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν μια πηχτή σάλτσα.
- Κόβουμε τα παντζάρια σε λεπτές φέτες και φτιάχνουμε τη σαλάτα, προσθέτοντας το σπανάκι, το τυρί και τα πινόλια
- Γαρνίρουμε με τα φύλλα μέντας και την vinaigrette.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 144kcal
Λιπαρά: 9,8γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 2,3 γρ
Υδατάνθρακες: 10,9γρ
Φυτικές ίνες: 1,5γρ
Σάκχαρα: 9 γρ
Πρωτεΐνη: 3,6γρ