Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Σαλάτα με παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και vinaigrette μελιού

Από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 1/10

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 500γρ βρασμένα παντζάρια ή σε συσκευασία προβρασμένα
  • 2 φλ φύλλα σπανάκι baby
  • 1/4 φλ πινόλια
  • 100-150γρ μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 1/4 φλ φρέσκα φύλλα μέντας
Για την vinaigrette:
  • 2 κ.σ μέλι
  • 1,5 κ.σ μουστάρδα dijon
  • 3 κ.σ ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καβουρδίζουμε τα πινόλια για 2-3 λεπτά στο φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγανάκι 
  2. Φτιάχνουμε την vinaigrette ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν μια πηχτή σάλτσα. 
  3. Κόβουμε τα παντζάρια σε λεπτές φέτες και φτιάχνουμε τη σαλάτα, προσθέτοντας το σπανάκι, το τυρί και τα πινόλια
  4. Γαρνίρουμε με τα φύλλα μέντας και την vinaigrette. 
     

Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 144kcal 
Λιπαρά: 9,8γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 2,3 γρ
Υδατάνθρακες: 10,9γρ
Φυτικές ίνες: 1,5γρ
Σάκχαρα: 9 γρ
Πρωτεΐνη: 3,6γρ