Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Υγιεινό banana bread

Άπο την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 3/10

Μερίδες: 10

Συστατικά

  • 3 μεγάλες μπανάνες ώριμες
  • 2 αυγά
  • 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορούμε να το μοιράσουμε 150γρ αλεσμένη βρώμη και 150γρ αλεύρι)
  • 1 κ.γ baking powder
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ κοφτό μαγειρική σόδα
  • 1/4 φλ τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ τσαγιού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 φλ γάλα καρύδας ή άλλο γάλα της επιλογής σας
  • 2 κ.σ φυστικοβούτυρο βιολογικό

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε καλά σε μπόλ τις μπανάνες με το πιρούνι.
  2. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο μπόλ, προσθέτουμε την βανίλια και το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου 
  3. Μεταφέρουμε τα αυγά στις μπανάνες και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, τη κανέλα, το γάλα καρύδας, το ελαιόλαδο και το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε  μέχρι να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μείγμα. Αν το μείγμα μας είναι πολύ υγρό προσθέτουμε ακόμη λίγο αλεύρι ή αλεσμένη βρώμη. 
  4. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μακρόστενο ταψί  (περίπου μεγέθους 24 Χ 13 ) και μεταφέρουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε επαρκώς, βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο η οποία πρέπει να βγει καθαρή. 

 

Διατροφικές πληροφορίες:  

Για κάθε φέτα 70γρ:

Θερμίδες: 150kcal 

Λιπαρά: 5γρ

Κορεσμένα: 0,8γρ

Υδατάνθρακες: 24γρ

Φυτικές ίνες:  1γρ

Σάκχαρα: 12γρ

Πρωτεΐνες: 3γρ