Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Σοκολατόπιτα πειρασμός με διπλή σοκολάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 5/10

Μερίδες: 8

Συστατικά

Υλικά - Για την σοκολατόπιτα
  • 5 αυγά
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 6 κουταλιές ηλιέλαιο
  • 6 κουταλιές της σούπας νερό
  • 6 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
  • 6 κουταλιές της σούπας Αλεύρι (αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
Υλικά - Για το σιρόπι
  • 250 ml. Νερό
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Υλικά - Για την επικάλυψη σοκολάτας
  • 500 ml. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. σοκολάτα

Εκτέλεση

Για την σοκολατόπιτα:

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αυγά, την ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά και χτυπάμε ακόμα για τρία ακόμα λεπτά.

Τέλος κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το κακάο και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα από κάτω προς τα πάνω για να μην χάσουμε τον όγκο και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πολύ καλά βουτυρωμένο ταψάκι. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Αφού κρυώσει περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι* σε όλη την επιφάνεια του κέικ, και αφήνουμε πάλι να κρυώσει και να το απορροφήσει.

Τέλος περιχύνουμε με την επικάλυψη σοκολάτας να πάει σε όλη την επιφάνεια και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες. 

Κόβουμε σε περίπου 8 κομμάτια και για μεγαλύτερη απόλαυση σερβίρουμε την διπλή σοκολατόπιτα αφού πρώτα την ζεστάνουνε για 20sec στο microwave και με μια μπάλα παγωτό βανίλια Άλφα Μέγα.
 

*Για το σιρόπι 

Τοποθετούμε το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει  σε μέτρια φωτιά περίπου 2 λεπτά.
 

*Για την επικάλυψη σοκολάτας 

Σε ένα κατσαρολάκι με μέτρια θερμοκρασία ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την σοκολάτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε σιγά μέχρι να λιώσει και να γίνει μια ομοιόμορφη παχύρρευστη σάλτσα σοκολάτας.