Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Hot cross μπισκότα

Από τη Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 3/10

Μερίδες: 18-20 μπισκότα

Συστατικά

  • 200γρ βούτυρο ανάλατο μαλακό
  • 1 αυγό
  • 150γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ mixed spice
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 κ.γ ginger σε σκόνη
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ σταφιδάκια
  • 1 κ.γ baking powder
  • 1 κ.γ ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το γαρνίρισμα:
  • 100γρ λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ετοιμάζουμε 2 μεγάλα ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα μαλακό μείγμα. 
  3. Προσθέτουμε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα, βάζουμε τη κανέλα, το mixed spice, το ginger και το baking powder και ανακατεύουμε απαλά ή σε χαμηλή ταχύτητα αν χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός.
  4. Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα το ξύσμα από πορτοκάλι και τα σταφιδάκια.
  5. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα κουτάλι scoop παγωτού). Τα τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους και τα πατάμε ελαφρά.
  6. Ψήνουμε τα μπισκότα για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Είναι σημαντικό να μην τα αφήσουμε να ψηθούν περισσότερο γιατί δεν θα είναι αφράτα. 
  7. Μόλις τα αφαιρέσουμε από το φούρνο αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά. 
  8. Λιώνουμε σε μπεν μαρι τη λευκή σοκολάτα και διακοσμούμε τα μπισκότα σχηματίζοντας προσεχτικά ένα σταυρό με ένα κουταλάκι ή με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. 
  9. Αφήνουμε τη σοκολάτα να στεγνώσει καλά πριν απολαύσουμε τα μπισκότα. 

 

Διατροφικές πληροφορίες: 

Για κάθε μπισκότο 40γρ:

Θερμίδες: 170kcal 

Λιπαρά: 8γρ

Κορεσμένα: 4γρ

Υδατάνθρακες: 23γρ

Φυτικές ίνες:  0,5γρ

Σάκχαρα: 11γρ

Πρωτεΐνες: 2γρ