Υγιεινά muffins με τυρί cottage και μύρτιλλα
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 2/10
Μερίδες: 12
Συστατικά
- 1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ νιφάδες βρώμης
- 1 κ.γ baking powder
- 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1/2 φλ λάδι καρύδας ή άλλο φυτικό έλαιο
- 1/2 φλ καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλ σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
- 1 φλ τυρί cottage
- 3/4 φλ γάλα 1,5% (ή άλλο της προτίμησης σας)
- 2 αυγά
- 1 φλ μύρτιλα (αν χρησιμοποιήσουμε κατάψυξης, τα ξεπαγώνουμε πλήρως)
- 1/4 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ κανέλα
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ ξύσμα από λεμόνι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι ψησίματος για muffins
- Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
- Σε ένα άλλο μπόλ ανακατευούμε καλά το λάδι, τη ζάχαρη το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια και το cottage cheese.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού.
- Μεταφέρουμε τα στεγνά υλικά στο υγρό μείγμα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τέλος προσθέτουμε τα μύρτιλλα.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες στο ταψάκι. Φροντίζουμε να τις γεμίσουμε μόνο μέχρι τη μέση, αφήνοντας χώρο για να φουσκώσουν τα muffins.
- Ψήνουμε τα muffins για 18-20 λεπτά.
- Αφού αφαιρέσουμε τα muffins από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά περίπου πριν τα βγάλουμε από το ταψάκι.
Διατροφικές πληροφορίες:
Για κάθε muffin:
Θερμίδες: 230kcal
Λιπαρά: 9,4γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 5γρ
Υδατάνθρακες: 30γρ
Σάκχαρα: 13γρ
Φυτικές ίνες: 1,8γρ
Πρωτεϊνη: 6γρ