Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Brownies με σοκολατένια πασχαλινά αυγά (Easter eggs)

Από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Μερίδες: 10

Συστατικά

  • 180γρ βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κύβους
  • 180γρ μαύρη σοκολάτα (60-70% κακάο) κομμένη σε κομμάτια
  • 30γρ κακάο
  • 3 αυγά
  • 200γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 85γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μικρό σακουλάκι (100γρ περίπου) mini πασχαλινά αυγά
  • 4-5 μικρά γεμιστά πασχαλινά αυγά (crème eggs)

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα τοποθετώντας τα σε μεταλλικό μπολ, με την μέθοδο bain Marie ( το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει). Ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα για να λιώσουν ομοιόμορφα.
  2. Βάζουμε το μπολ στην άκρη και ετοιμάζουμε ένα ταψάκι ψησίματος (20cm περίπου, λαδώνοντας το ελαφρά με λίγο βούτυρο. Απλώνουμε επίσης αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας το χαρτί να εξέχει λίγο στις άκρες. 
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη (πχ με μίξερ χειρός), μέχρι να γίνουν ενα μαλακό μείγμα. 
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας στα αυγά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Τέλος προσθέτουμε το κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα προσεχτικά.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει, προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια (και στις γωνιές) με τη βοήθεια της σπάτουλας. 
  6. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα μισά από τα mini αυγά στο μείγμα, πιέζοντας απαλά με τα χέρια. 
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
  8. Αφαιρούμε το ταψάκι από το φούρνο και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα πασχαλινά αυγά. Κόβουμε ορισμένα από τα γεμιστά αυγά στη μέση και τα τοποθετούμε στην επιφάνεια του brownie με τη γέμιση να είναι προς τα πάνω. 
  9. Ξαναβάζουμε το ταψάκι στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμη για να μαλακώσουν τα πασχαλινά αυγά. 
  10. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε το brownie να κρυώσει εντελώς και το αφαιρούμε από το ταψάκι τραβώντας τις άκρες από το χαρτί ψησίματος. 
  11. Κόβουμε σε ίσα τετράγωνα κομμάτια.  

 

 

Διατροφικές πληροφορίες:

Ανά 100γρ

Θερμίδες: 230kcal 

Λιπαρά: 11γρ

Κορεσμένα λιπαρά: 7 γρ

Υδατάνθρακες: 28γρ

Φυτικές ίνες: 2γρ

Σάκχαρα: 22γρ

Πρωτεΐνη: 3γρ