Ραβιόλι στο φούρνο με πέστο, τυρί κρέμα και πινόλια
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 2/10
Μερίδες: 2
Συστατικά
- 1 συσκευασία ραβιόλες με τυρί πχ χαλούμι 400γρ
- 150γρ τυρί κρέμα (κατά προτίμηση χαμηλό σε λιπαρά)
- 3 κ.σ σάλτσα ζυμαρικών pesto
- 2 κ.σ πινόλια
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ τριμμένο χαλούμι
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις ραβιολες για 12 λεπτά.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα με το πέστο: σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα πέστο μαζί με το τυρί κρέμα και προσθέτουμε πιπέρι.
- Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι (περίπου 20 x 20), τοποθετούμε τις βραστές ραβιολες, τη σάλτσα πέστο και τα πινόλια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μέχρι να απλωθεί καλά η σάλτσα, και πασπαλίζουμε με το τριμμένο χαλούμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσει το χαλούμι στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Αφού σερβίρουμε μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Διατροφικές πληροφορίες:
Για μια μερίδα 150γρ
- Θερμίδες: 407kcal
- Λιπαρά: 22,6γρ
- Κορεσμένα: 8,4γρ
- Υδατάνθρακες: 37γρ
- Φυτικές ίνες: 0,4γρ
- Σάκχαρα: 1,5 γρ
- Πρωτεΐνες: 16,7γρ