Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Μπριζόλες μαριναρισμένες με ρούμι και μουστάρδα

Άπο την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Μερίδες: 2

Συστατικά

  • 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ μουστάρδα Dijon
  • 100 ml χυμός πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
  • 1 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα: το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το χυμό πορτοκαλιού, το μαύρο ρούμι, και την καστανή ζάχαρη
  2. Τοποθετούμε τις μπριζόλες στην μαρινάδα, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  3. Βάζουμε τις μπριζόλες μαζί με την μαρινάδα σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε, τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά για την κάθε πλευρά. 
  4. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε να ροδίσουν για ακόμη 5 λεπτά. 
     

Διατροφικές πληροφορίες: 

Για μια μερίδα 170γρ
Θερμίδες: 260kcal 
Λιπαρά: 15,4γρ
Κορεσμένα: 3,5γρ
Υδατάνθρακες: 7γρ
Σάκχαρα: 6,3γρ
Πρωτεΐνες: 17γρ