Μπριζόλες μαριναρισμένες με ρούμι και μουστάρδα
Άπο την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 2/10
Μερίδες: 2
Συστατικά
- 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ μουστάρδα Dijon
- 100 ml χυμός πορτοκάλι
- 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
- 1 κ.σ καστανή ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα: το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το χυμό πορτοκαλιού, το μαύρο ρούμι, και την καστανή ζάχαρη
- Τοποθετούμε τις μπριζόλες στην μαρινάδα, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Βάζουμε τις μπριζόλες μαζί με την μαρινάδα σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε, τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά για την κάθε πλευρά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε να ροδίσουν για ακόμη 5 λεπτά.
Διατροφικές πληροφορίες:
Για μια μερίδα 170γρ
Θερμίδες: 260kcal
Λιπαρά: 15,4γρ
Κορεσμένα: 3,5γρ
Υδατάνθρακες: 7γρ
Σάκχαρα: 6,3γρ
Πρωτεΐνες: 17γρ