Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα χωρίς λακτόζη

Άπο την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 4/10

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • • 2 κ.σ πάστα ντομάτας
  • • 300 γρ ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • • Αλάτι
  • • Πιπέρι
  • • 3 φλ ζωμός λαχανικών
  • • 2,5 φλ γάλα φυτικής προέλευσης (πχ γάλα αμυγδάλου unsweetened ή σόγιας)
  • • 450 γρ ζυμαρικά της επιλογής σας
  • • 40γρ φρέσκο σπανάκι

Εκτέλεση

  1. Σε  μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει. 
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και την πάστα ντομάτας και τα αφήνουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. 
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν καλά και βγάλουν τον χυμό τους.
  4. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το φυτικό γάλα και τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας συχνά.
  5. Xαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους για ακόμη περίπου 10 λεπτά. 
  6. Προσθέτουμε το σπανάκι, και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. 
  7. Απολαμβάνουμε τα ζυμαρικά ζεστά.