Σπαγγέτι με σαρδέλες, σάλτσα ντομάτας και κάππαρη
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1/10
Μερίδες: 4
Συστατικά
- 300γρ σπαγγέτι (πχ casino bio)
- 2 κ.σ κάπαρη (casino)
- 2 κ.σ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες ( πχ casino)
- 300γρ πουρές ντομάτας (casino bio)
- 2 συσκευασίες σαρδέλες σε κονσέρβα με ελαιόλαδο (100γρ περίπου η καθεμία)- casino
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Ξύσμα απο 1/2 λεμόνι
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 πρεζα αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσέχουμε να μην τα παραβράσουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο.
- Στραγγίζουμε τις σαρδέλες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τις μεταφέρουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τις αφήνουμε να ψηθούν για 2-3 λεπτά.
- Ξεπλένουμε την κάπαρη και προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τις ελιές και τον πουρέ ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
- Πασπαλίζουμε με το βασιλικό ή το μαϊντανό.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 225kcal
Λιπαρά: 7,3γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ
Υδατάνθρακες: 28,5γρ
Φυτικές ίνες: 1,8γρ
Σάκχαρα: 2 γρ
Πρωτεΐνη: 11γρ