Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Χοιρινά φιλετάκια με μουστάρδα Dijon

Από την Σταύρη Καουράνη 

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 1/10

Μερίδες: 3

Συστατικά

  • 6 χοιρινά φιλετάκια (πχ χοιρινή λούντζα)
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ μέλι
  • 2 κ.σ μουστάρδα dijon
  • 1 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
  • 3 κ.σ τυρί κρέμα
  • 1/2 φλ αραιωμένος ζωμός κοτόπουλο
  • 1 κ.γ cornflour
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

 

  1. Καρυκεύουμε τα φιλετάκια με αλάτι/πιπέρι.
  2. Τοποθετούμε τα φιλετάκια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
  3. Προσθέτουμε στο τηγάνι το ζωμό, το μέλι, τη μουστάρδα και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  4. Αραιώνουμε το cornflour με 1 κ.σ νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι. 
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε όλα τα υλικά να ψηθούν για 20 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά καθώς και τα φιλετάκια. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα μια παχύρρευστη υφή.
  7. Γαρνίρουμε τα φιλετάκια με τη σάλτσα και με το ψιλοκομμένο μαϊντανό. 
     

Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 150kcal
Λιπαρά: 4,7γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 1,7γρ
Υδατάνθρακες: 10,9γρ
Σάκχαρα: 10,7γρ
Πρωτεϊνες: 14,3γρ