Χοιρινά φιλετάκια με μουστάρδα Dijon
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1/10
Μερίδες: 3
Συστατικά
- 6 χοιρινά φιλετάκια (πχ χοιρινή λούντζα)
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/3 φλ μέλι
- 2 κ.σ μουστάρδα dijon
- 1 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
- 3 κ.σ τυρί κρέμα
- 1/2 φλ αραιωμένος ζωμός κοτόπουλο
- 1 κ.γ cornflour
- Αλάτι
- πιπέρι
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
- Καρυκεύουμε τα φιλετάκια με αλάτι/πιπέρι.
- Τοποθετούμε τα φιλετάκια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το ζωμό, το μέλι, τη μουστάρδα και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
- Αραιώνουμε το cornflour με 1 κ.σ νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε όλα τα υλικά να ψηθούν για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά καθώς και τα φιλετάκια. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα μια παχύρρευστη υφή.
- Γαρνίρουμε τα φιλετάκια με τη σάλτσα και με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 150kcal
Λιπαρά: 4,7γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 1,7γρ
Υδατάνθρακες: 10,9γρ
Σάκχαρα: 10,7γρ
Πρωτεϊνες: 14,3γρ