Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Τάκος με φιλέτο μπακαλιάρου

Από την Σταύρη Καουράνη

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 500γρ φιλέτο μπακαλιάρου (αν χρησιμοποιήσουμε κατάψυξης, να έχει ξεπαγώσει πλήρως)
  • 8 πίτες τορτίγια
  • Χυμός από 2 lime (το 1 lime για τη γέμιση)
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 φλ κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ καλαμπόκι
  • 3 κ.σ μαγιονέζα (μπορούμε και light)
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ κύμινο
  • 1/2 κ.γ πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • 1 πιπεριά jalapeño ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Sour cream (για το σερβίρισμα)
  • Φέτες lime για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το χυμό απο 1 lime, την πάπρικα, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν.
  2. Κόβουμε το ψάρι σε λωρίδες ή μικρά κομματάκια και το μαρινάρουμε στο πιο πάνω μείγμα για 15 λεπτά. 
  3. Στο μεταξύ προετοιμάζουμε τη γέμιση: ανακατεύουμε τον χυμό από το 2ο lime, τη μαγιονέζα, τον κόλιανδρο, το λάχανο, το καλαμπόκι, την πιπεριά jalapeño, το αλάτι και το πιπέρι. 
  4. Αφαιρούμε τον μπακαλιάρο από την μαρινάδα, προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά για κάθε πλευρά.
  5. Μόλις ψηθεί ο μπακαλιάρος, προσθέτουμε από πάνω ακόμα λίγο χυμό lime.
  6. Ψήνουμε τις πίτες τορτίγια για 1-2 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
  7. Ετοιμάζουμε τα tacos: προσθέτουμε σε κάθε πίτα το ψάρι, τη γέμιση, το αβοκάντο και γαρνίρουμε με το sour cream και τις φέτες lime. 

 

Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 170 kcal 
Λιπαρά: 8γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 2 γρ
Υδατάνθρακες: 15 γρ
Φυτικές ίνες: 1γρ
Πρωτεΐνη: 11γρ