Τάκος με φιλέτο μπακαλιάρου
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 2/10
Μερίδες: 4
Συστατικά
- 500γρ φιλέτο μπακαλιάρου (αν χρησιμοποιήσουμε κατάψυξης, να έχει ξεπαγώσει πλήρως)
- 8 πίτες τορτίγια
- Χυμός από 2 lime (το 1 lime για τη γέμιση)
- 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
- 1/2 φλ κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ καλαμπόκι
- 3 κ.σ μαγιονέζα (μπορούμε και light)
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ κύμινο
- 1/2 κ.γ πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ πάπρικα
- 1 πιπεριά jalapeño ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Sour cream (για το σερβίρισμα)
- Φέτες lime για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το χυμό απο 1 lime, την πάπρικα, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν.
- Κόβουμε το ψάρι σε λωρίδες ή μικρά κομματάκια και το μαρινάρουμε στο πιο πάνω μείγμα για 15 λεπτά.
- Στο μεταξύ προετοιμάζουμε τη γέμιση: ανακατεύουμε τον χυμό από το 2ο lime, τη μαγιονέζα, τον κόλιανδρο, το λάχανο, το καλαμπόκι, την πιπεριά jalapeño, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφαιρούμε τον μπακαλιάρο από την μαρινάδα, προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά για κάθε πλευρά.
- Μόλις ψηθεί ο μπακαλιάρος, προσθέτουμε από πάνω ακόμα λίγο χυμό lime.
- Ψήνουμε τις πίτες τορτίγια για 1-2 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Ετοιμάζουμε τα tacos: προσθέτουμε σε κάθε πίτα το ψάρι, τη γέμιση, το αβοκάντο και γαρνίρουμε με το sour cream και τις φέτες lime.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 170 kcal
Λιπαρά: 8γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 2 γρ
Υδατάνθρακες: 15 γρ
Φυτικές ίνες: 1γρ
Πρωτεΐνη: 11γρ