Σολομός στο φούρνο με λαχανικά και σάλτσα σόγιας
Από την Σταύρη Καουράνη
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1/10
Μερίδες: 4
Συστατικά
- 4 φιλέτα σολομού (casino frozen)
- 2 φλ μπουκετάκια μπρόκολο (casino frozen)
- 1 φλ λαχανάκια Βρυξελλών
- Χυμός από 1/2 πορτοκαλί
- 3 κ.σ σάλτσα σόγιας (casino)
- 1 κ.γ σησαμέλαιο (casino)
- 1 κ.γ τριμμένο ginger
- 1 κ.σ μέλι
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα σκεύος αναμειγνύουμε το ginger, τη σόγια sauce, το μέλι και το σησαμέλαιο.
- Απλώνουμε τα φιλέτα σολομού πάνω στα μυρωδικά, τα γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές και τα καλύπτουμε με μεμβράνη για 30 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε σολομό κατάψυξης, διαβάζουμε τις οδηγίες της συσκευασίας γιατί μπορεί να χρειαστεί να τον ξεπαγώσουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μπρόκολο και τα λαχανάκια, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε.
- Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού στο κέντρο και απλώνουμε τα λαχανικά στις άκρες. Περιχύνουμε τη σάλτσα που χρησιμοποιήσαμε για να μαρινάρουμε το σολομό και ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 180kcal
Λιπαρά: 8γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 1,2 γρ
Υδατάνθρακες: 5,8 γρ
Φυτικές ίνες: 2γρ
Σάκχαρα: 3,3 γρ
Πρωτεΐνη: 21 γρ