Ελέγξτε αν παραδίδουμε στον ταχυδρομικό σας κώδικα

Ασιατικά κεφτεδάκια με sweet chilli sauce

Από την Σταύρη Καουράνη

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Μερίδες: 2

Συστατικά

  • 0/5 kg κιμάς μοσχαρίσιος ή χοιρινός
  • 2 κ.σ κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ φρέσκος κόλιανδρου ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ ginger σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.σ σόγια σως
  • 1/2 φλ φρυγανιά panko
  • 1 αυγό
  • 1 πιπεριά chilli ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 3/4 φλ φασολάκια λεπτά ελαφρώς βρασμένα ή ατμού
  • 1 φλ ρύζι basmati βρασμένο
  • 1/4 φλ σώς sweet chilli
  • 1 κ.σ σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ginger, τον κόλιανδρο, το αλάτι, το soya sauce, τη φρυγανιά, το αυγό, το καρότο και το σκόρδο.
  2. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί.
  3. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. 
  4. Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε με το ρύζι και τα φασολάκια.
  5. Περιχύνουμε από πάνω το sweet chilli sauce και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. 

Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100γρ
Θερμίδες: 185kcal 
Λιπαρά: 9γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 4 γρ
Υδατάνθρακες: 12 γρ
Φυτικές ίνες: 1γρ
Πρωτεΐνη: 10γρ